Hållbar matglädje direkt till din dörr!

HÄLSA OCH NÄRING

Hälsa och hållbarhet hänger ihop.

Ecoviva eftersträvar ren mat och en giftfri miljö. Obesprutade grönsaker, ekologiska och miljömärkta råvaror och produkter med färre tillsatser. Bra för dig, bra för miljön!

Mycket av det vi stoppar i oss är "tomma kalorier" som vi inte behöver för att tillgodose vårt dagliga näringsbehov. Att inte överkonsumera och att få i sig så mycket näring som möjligt i förhållande till energin "kalorierna", är inte bara bra för hälsan. Det är dessutom resurseffektivt och klimatsmart.

Våra måltider näringsberäknas utifrån nutritionists kriterier. Näringsberäkningen är ungefärlig då vikter och näringsfördelning på en del råvaror kan variera. vi utgår ifrån kilokalorier. Näringsvärdet anges i energiprocent fördelat på protein, kolhydrater och fett.

Vi eftersträvar att 15-25% av energin i måltiden ska komma från protein, andel kolhydrat >40% och fett mellan 20-35%. De flesta av våra recept ligger inom dessa gränsvärden.

Vissa recept innehåller socker eller annan sötning. Med få undantag är det inte i syfte att det ska smaka sött, utan det handlar om en mindre mängd, någon tesked, för att balansera smakerna. Färdigmat och halvfabrikat innehåller ofta betydligt större mängder av dolt socker. Givetvis kan du utesluta sockret ur våra recept om du vill det.