Hållbar matglädje direkt till din dörr!

Ecoviva om celiaki och laktosintolerans

Vår avsikt är att i första hand välja produkter som är naturligt glutenfria. Huvuddelen är rena miljömärkta och gärna svenska råvaror. Endast ett fåtal av produkterna i matkassen är sammansatta produkter/halvfabrikat. Gränsen för glutenfritt ligger på 20ppm i Sverige och övriga Europa. Vi har även en löpande dialog med vårt samarbetspartner Svenska Celiakiförbundet, som besitter stor kunskap.

Är man extra känslig för något, exempelvis att man vet att man inte tål bröd med kornmalt trots att mjölet är certifierat som glutenfritt, rekommenderar vi att även läsa på förpackningarna, göra en egen värdering och eventuellt utesluta/byta ut någon produkt om man är osäker.

Många naturligt glutenfria produkter är inte märkta som glutenfria. Vi levererar givetvis inte produkter av havre eller dylikt, om dessa inte är märkta som glutenfria, då det är känt att det kan finnas större spår av gluten i dessa produkter.

Vi kan inte helt utesluta misstag pga. den mänskliga faktorn, till exempel plockfel, och det är också därför vi levererar i originalförpackningar och uppmanar kunder med celiaki och olika allergier att läsa innehållsdeklarationer.

Ecoviva levererar äkta fetaost som är naturligt låglaktos. I övrigt levererar vi laktosfria produkter.

Läs mer om celiaki och laktosintolerans hos Svenska Celiakiförbundet

Vi hoppas ni ska bli mycket nöjda med våra gluten- och laktosfria matkassar och att de ska underlätta ert vardagsliv med goda middagar.

Välkommen till Ecoviva