Hållbar matglädje direkt till din dörr!

Smak av Gotland Köttlådan

1 799kr

Upplev de bästa smakerna från Gotland med vår exklusiva köttlåda. I lådan får du cirka 4,5 kg förstklassigt kött. Dessutom ingår tre gotländska delikatesser som höjer smaken på ditt kött.

Beställ när du vill eller prenumerera för regelbundna leveranser. Unna dig en smakupplevelse från Gotland!

I Köttlådan får du:

  • Entrecote - ca 900g
  • Högrevsfärs - 500g
  • Flankstek - ca 600g
  • Ryggbiff med kappa - ca 900g
  • Nötstek (Fransyska) - ca 900g
  • Lammrostbiff - 2 x ca 400 g
  • Gotländskt mathantverk: en utvald ost, ett lokalproducerat tillbehör och talg.

Totalvikt på köttet: ca 4,5 kg

Köttet levereras färskt och går utmärkt att frysa in. Vikten på enskilda styckningsdetaljer kan av naturliga skäl variera något. Mathantverket och gåvan räknas inte in i lådans totalvikt.

Köttlådan levereras till din dörr i kylbil. Möjlig leveransdag kan variera beroende på var du bor.

* Ibland får vi in fina köttdetaljer med kort varsel. Vi förbehåller oss då rätten att ersätta en detalj med en annan detalj av lamm eller nöt av minst samma värde som den ursprungliga.

Allt kött i Smak av Gotlands köttlåda är garanterat gotländskt. Inget annat matföretag i Sverige erbjuder en gotländsk köttlåda med samma fina urval som vi.

Gotlands kalkrika marker är bördiga och örtrika. Ängarna är vidsträckta och solen skiner flest timmar i hela landet. På slåtterängarna frodas ängsnycklar, brudsporre och majviva.

Gotland har särskilt goda förutsättningar att föda upp och producera kött. På en mycket stor del av öns åkerareal odlas olika gräs- och örtarter för att producera grovfoder till nötkreatur och lamm. Djuren har stor tillgång till naturbetesmark och ängsmark. Faktum är att det mesta av det djuren äter kommer från gräs och spannmål från ön.

Djurens trampande, betande och gödslande är avgörande för att naturen ska kunna fungera och artrikedomen frodas på Gotland. Betande djur bidrar till en rik biologisk mångfald. Vi tror också att det ger en Smak av Gotland.

I din låda får du recept och tips för att lyckas med ditt kött. Som till exempel, varför inte pröva att steka ditt nötkött i talg? Talg är en bortglömd smakförhöjare som vi ibland packar i Smak av Gotlands Köttlåda. Talgen lyfter fram nyanserna i det fina nötköttet som inget annat.