Hållbar matglädje direkt till din dörr!

Smak av Gotland Köttlådan

Smak av Gotland

1 799kr

EXKLUSIV NYHET BARA HOS ECOVIVA!

I Smak av Gotland Köttlådan får du cirka 4,5 kg av de bästa smakerna från Smak av Gotland: Fyra färska ädeldetaljer av nöt och lammkött som lammrostbiff, entrecôte, ryggbiff och flankstek. Dessutom får du hamburgare av grovmalen högrev och vår smakrika gotländska lammkorv. Du får även tre gotländska delikatesser som lyfter fram smakerna på ditt kött som till exempel gotländsk ost, en god marinad eller någon annan smakförhöjare som passar råvarorna och säsongen.

Du beställer lådan så ofta du vill och kan även prenumerera på den. Leveranstiden är cirka 1-2 veckor från beställning.

Unna dig själv, dina vänner och din familj Smak av Gotland!

Beställ

I Köttlådan får du*

100% Gotlländskt Kött
  • Entrecote ca 1kg
  • Högrevsburgare, 150 g, 8st
  • Flankstek ca 1 x 700 g
  • Ryggbiff med kappa ca 1kg
  • Lammkorv 2 x 180 g
  • Lammrostbiff 1 x 450 g
  • Gotländskt mathantverk: en utvald ost och en lokalproducerad marinad
  • GÅVA i de första lådorna: äkta gotländsk talg. Passa på att beställa innan den tar slut!

Ungefärlig vikt på köttet: 4,5 kg

Köttet levereras färskt och går utmärkt att frysa in. Vikten på enskilda styckningsdetaljer kan av naturliga skäl variera något men totalvikten på Köttlådans innehåll är alltid ca 4,5 kg. Mathantverket och gåvan räknas inte in i lådans totalvikt.

Köttlådan levereras till din dörr i kylbil. Du väljer leveransdag. Leveransdag varierar lite beroende på var i landet du bor.

* Extra omsorg. Ibland får vi in fina köttdetaljer med kort varsel. Vi förbehåller oss då rätten att ersätta en detalj med en annan detalj av lamm eller nöt som är minst lika god och av minst samma värde, som den ursprungliga.

FÅ HEM KÖTTLÅDAN
Smak av Gotland

Allt kött i Smak av Gotlands köttlåda är garanterat gotländskt. Inget annat matföretag i Sverige erbjuder en gotländsk köttlåda med samma fina urval som vi.

Gotlands kalkrika marker är bördiga och örtrika. Ängarna är vidsträckta och solen skiner flest timmar i hela landet. På slåtterängarna frodas ängsnycklar, brudsporre och majviva.

Gotland har särskilt goda förutsättningar att föda upp och producera kött. På en mycket stor del av öns åkerareal odlas olika gräs- och örtarter för att producera grovfoder till nötkreatur och lamm. Djuren har stor tillgång till naturbetesmark och ängsmark. Faktum är att det mesta av det djuren äter kommer från gräs och spannmål från ön.

Djurens trampande, betande och gödslande är avgörande för att naturen ska kunna fungera och artrikedomen frodas på Gotland. Betande djur bidrar till en rik biologisk mångfald. Vi tror också att det ger en Smak av Gotland.

Smak av Gotland

I din låda får du recept och tips för att lyckas med ditt kött. Som till exempel, varför inte pröva att steka ditt nötkött i talg? Talg är en bortglömd smakförhöjare som vi ibland packar i Smak av Gotlands Köttlåda. Talgen lyfter fram nyanserna i det fina nötköttet som inget annat.

Ecoviva och Smak av Gotland har en lång gemensam historia från att Ecoviva började handla gotländskt lamm till sina matkassar för femton år sedan. Smak, kvalitet och ursprung är gemensamma värderingar. Vi hoppas det ska smaka!

Beställ