ecoviva.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?

Örtstekt lammyterfile

Örtmarinerad helstekt lammytterfilé med rotsaker och fårostcrème

 

Marinerad lammytterfilé

600g lammytterfilé, svensk och KRAV

1 msk neutral olja

2 tsk honung

1 tsk vinäger

1 kvist rosmarin, hackad

0,5 kruka timjan, hackad

4 vitlöksklyftor, hackade

2 krm svartpeppar

0,5 tsk salt

 

Fårostcrème:

2 dl crème fraiche

150 g fetaost eller fårost av fetatyp

1 tsk honung

2 krm svartpeppar

 

Tillbehör:

Ugnsrostad potatis och valfria rotfrukter

Förberedelse: Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en platspåse. Lägg i köttet och knyt ihop. Låt marinera i kyl minst 4 timmar, gärna över natten

Värm upp ugnen till cirka 200 grader. Ta fram köttet i rumstemperatur.

Borsta/skala potatis, morötter, svartrötter och rödbetor och lök eller andra rotfrukter du tycker om och skär i klyftor/bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och flingsalt och låt baka i ugn cirka 40 minuter. Rödbetorna brukar ta längst tid, gör tunna klyftor så blir de klara samtidigt som de andra rotsakerna. Du kan även koka rödbetorna.

Rör ihop crème fraiche, honung och smulad fårost. Smaka av med peppar.

Torka av köttet på ytan, salta och peppra något. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet 3-4 minuter på varje sida. Låt gärna köttet en stund (i folie) innan du skär upp det.

Skiva upp köttet och servera med bakade rotsaker och fårostcrèmen.

 

 

 
 
Matinspiration
 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om Ecoviva!







 

Ecoviva är bäst i test

Jag är jätteimponerad av Ecovivas miljötänk.
Mattias Goldmann, Min planet (WWF och TV4).

Välkommen att bli kund hos Ecoviva!

Gå vidare