ecoviva.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?

Örtgravad halstrad lammfile

Festliga snittar med örtgravad halstrad lammfilé, Chèvre-crème och syltad rödlök

 

ca 25-30 stycken

300-400g lammfilé (svenskt och KRAV-lamm)

1 msk starkt kaffe

2 tsk honung

1 tsk vinäger

2 krm rosmarin, torkad

0,5 kruka timjan, hackad

3 vitlöksklyftor, hackade

2 krm svartpeppar

0,75 tsk salt

 

Syltad rödlök:
2 röda lökar
2 msk socker
2 msk vinäger
vatten efter behov, salt och peppar
(2 st stjärnanis)

 

Chèvre creme:

Ca 200g chèvre

0,75-1 dl grädde

1 krm peppar

1 tsk honung

Tillbehör: Surdegsbröd, gärna halvmörkt med en blandning av vete och råg

Timjan för garnering

Tag fram köttet i rumstemperatur en stund innan stekning. Stek filéerna cirka 3-4 minuter på varje sida (beroende på tjocklek). De ska vara ordentligt röda i mitten. Lammrostbiff eller lamminnanlår går också bra, men dessa styckdelar är större och behöver eftersteka i ugn på svag värme 150 grader till en innertemperatur 52-54 grader.

Blanda ihop ingredienserna i marinaden. Lägg ned de helstekta lammfiléerna i påsen. Låt stå i ett par timmar, gärna över natten i kylen. Vänd gärna påsen ett par gånger så att kryddorna kommer åt allt kött.

Strimla rödlök Lägg i kastrull med vinäger, socker, (stjärnanis) och ett par msk vatten och låt få ett uppkok, smaka av med salt och peppar. Låt löken svalna i sin lag.

Mixa hastigt ihop ingredienserna till chèvrecremen och smaka av med svartpeppar.

Skiva brödet och skär i små snittar/munsbitar av lagom storlek. Skiva köttet tunt. Klicka/spritsa eller bred på lite chèvrecreme. Lägg på skivor av lamm Toppa med syltad rödlök och lite repad timjan.

ECOVIVA Terre Siciliane, med sin koncentrerade frukt och fylliga struktur,  passar utmärkt till de festliga lammsnittarna.

99 kr, 750 ml, 13% alk. Ecoviva Terre Siciliane nr 79888

 
 
Matinspiration
 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om Ecoviva!







 

Så tycker våra kunder

Det är gott som tusan, enkelt, fräscht, hälsosamt och ekologiskt
Blossom Tainton Lindquist

Välkommen att bli kund hos Ecoviva!

Gå vidare