ecoviva.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?

Frasiga filodegsknyten med svamp och parmesan

Frasiga filodegsknyten med svamp och parmesan. En riktig höjdare! Servera som varmrätt tillsammans med en god grönsallad eller som del av en buffé.

Till dessa filodegsknyten med svamp och parmesan rekommenderar vi ECOVIVA Terre Siciliane, med sin koncentrerade frukt och fylliga struktur,  passar utmärkt till.

Ingredienser:
200g filodeg (ca 8-10 plattor)
Neutral olja för pensling

Fyllning:
500g färsk blandad svamp
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör/olja för stekning
1 dl grädde
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 krm vitpeppar
färsk timjan och persilja
efter smak
eller 1 krm torkad timjan
2 dl riven parmesan

Tillbehör:
Grönsallad och dressing

Frasiga filodegsknyten med svamp och parmesan. En riktig höjdare! Servera som varmrätt tillsammans med en god grönsallad eller som del av en buffé.

Till dessa filodegsknyten med svamp och parmesan skulle vi rekommendera ett medelfylligt och fruktigt italienskt vin med lite körsbärsaromer.

Förberedelser & tillagning:

Fyllningen: Finhacka lök och vitlök. Hacka svampen. Fräs svampen i torr panna tills den avger vätska. Låt vätskan koka in. Tillsätt smör eller neutral olja, lök, peppar och vitlök och bryn svampen till fin färg och tills att löken är mjuk. Tillsätt buljong, grädde och vatten och låt sakta koka tills vätskan nästan kokat in. Ta av pannan från värmen och låt svalna.

Riv parmesanosten. Sätt på ugnen på cirka 200 grader. Ta fram filodegen. Lägg ett filodegsark på ett bakpapper. Pensla med olja. Vik filodegsarket och pensla igen. Lägg ett par matskedar fyllning på och lite riven parmesan. Vik ihop till en vårrulle eller ett knyte.

Göra rullar: Lägg lite fyllning på mitten av ett dubbelvikt filodegsark. Vik över degen och vik in kortsidorna/kanterna och rulla ihop.

Vika trekanter: Lägg fyllning på ena hörnan av ett dubbelvikt filodegsark. Vik över degen från långsidan över degen så att du får en lång remsa med fyllning på ena sidan. Vik delen med fyllning (som man viker ihop en plastkasse till trekanter) från ena kortsidan till den andra.

 

 ECOVIVA Terre Siciliane, med sin koncentrerade frukt och fylliga struktur,  passar utmärkt till.

99 kr, 750 ml, 13% alk. Ecoviva Terre Siciliane nr 79888

 
 
Matinspiration
 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om Ecoviva!







 

Så tycker våra kunder

Det är gott som tusan, enkelt, fräscht, hälsosamt och ekologiskt
Blossom Tainton Lindquist

Välkommen att bli kund hos Ecoviva!

Gå vidare