ecoviva.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?

Ecoviva om fisk

Många av våra fiskarter är hotade och fiskerinäringen är generellt resurskrävande och bidrar till stora utsläpp. Fisk och skaldjur är dock en utomordentlig näringskälla och Ecoviva vill därför lyfta fram fisk/skaldjur som en del i basfödan.

Odlad eller fångad fisk?

Oavsett om det rör sig om odlad fisk eller fisk fångad i våra hav och sjöar så finns det för och nackdelar. Med konventionellt odlad fisk finns en risk för att foderproduktionen leder till decimering av fiskbestånden, Ekologiskt odlad fisk, är dock en bra företeelse för att motverka utfiskning och för att värna den biologiska mångfalden.

Samtidigt anser vi att det känns rätt att äta fisk/skaldjur som på traditionellt vis fiskats upp från sina naturliga miljöer i hav och sjöar. Ecoviva utgår från WWF fiskguide när vi väljer fisk och fisken i Ecovivas leveranser är med några få undantag grönmärkta enligt WWF fiskguide.

Måttliga mängder

Vi tror att en måttlig konsumtion med god variation mellan ekologiskt odlad och MSC* märkt eller KRAV-märkt fångad fisk/skaldjur är ett bra recept för att främja en god hälsa, sund fiskerinäring och biologisk mångfald.

*MSC är en miljömärkning för fisk och skaldjur framtagen av Marine Stewardship council. För att något ska få märkas med MSC, måste det ha fångats på ett sätt som inte skadar havets ekologiska processer eller mångfald, och man måste minimera bifångsterna av andra arter.
 
 
Matinspiration
 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om Ecoviva!







 
Ecoviva har mutat sin egen nisch! Bättre råvaror till medvetna konsumenter.
Veckans Affärer

Välkommen att bli kund hos Ecoviva!

Gå vidare